Pstrąg w sosie orzechowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4 szt.
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki/posiekanych
  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet

    4 łyżki
  • bulion warzywny

    1/2 litra
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ryby dokładnie oczyścić, ugotować w bulionie (gotujemy około 7-10 minut żeby ryby się nie rozgotowały), następnie przełożyć delikatnie na półmisek. Orzechy utrzeć z czosnkiem, dodać przyprawy do smaku i ocet. Po czym wymieszać w ½ szklanki bulionu z ryby i obłożyć pstrągi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 23.03.2015 10:45
super rybka
dollce 23.03.2015 10:44
ciekawe połączenie smaków
norweska20 23.03.2015 10:32
chętnie bym zjadła
usmiech 23.03.2015 10:05
ciekawy pomysł
Franciszek 23.03.2015 09:38
Ładnie wygląda
pestka 23.03.2015 08:43
lubię pstrąga, ale z takim sosem jeszcze nie jadłam
Edith85 23.03.2015 08:07
prezentuje się naprawdę pięknie :)
berys18 23.03.2015 08:00
wygląda tak ładnie, że szkoda go zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat