Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pstrąg patroszony
4 szt. -
orzechy włoskie
1/2 szklanki/posiekanych -
czosnek
2 ząbki -
ocet
4 łyżki -
bulion warzywny
1/2 litra -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pstrąg w sosie orzechowym
Ryby dokładnie oczyścić, ugotować w bulionie (gotujemy około 7-10 minut żeby ryby się nie rozgotowały), następnie przełożyć delikatnie na półmisek. Orzechy utrzeć z czosnkiem, dodać przyprawy do smaku i ocet. Po czym wymieszać w ½ szklanki bulionu z ryby i obłożyć pstrągi.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się