Pstrąg tęczowy w galarecie

Pstrąg tęczowy w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg łososiowy

    40 dag filet
  • marchew

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • groszek mrożony

    0,5 szkl
  • cebula

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek na 1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
Warzywa obrać i pokroić w kostkę, zalać litrem wody dodać ziele i liść, zagotować.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
Rybę obrać ze skóry i pokroić na grube paski.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
Gdy warzywa będą już miękkie dodać rybę i gotować jeszcze 8 minut.
Krok 4 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
Całość przecedzić, rybę ułożyć na półmisku i posypać gotowanymi warzywami. Żelatynę dodać do gorącego wywaru i mieszać do rozpuszczenia.
Krok 5 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
Gdy wywar wystygnie wylać go na półmisek z rybą i pozostawić do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sezamek 13.03.2016 16:13
Pyszna galareta
gusia1000 08.03.2016 14:50
Dobra ryba.
Marta Ryżek-Kalkowska 05.03.2016 19:58
SMAKOWITA RYBKA
Czyki 05.03.2016 18:33
Bardzo smacznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat