Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy w galarecie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg tęczowy filet 400 gramów
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat do smaku
seler korzeniowy 1/4 szt
groszek mrożony 0,5 szkl
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek na 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy w galarecie

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i pokroić w kostkę, zalać litrem wody dodać ziele i liść, zagotować.
Krok 1 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
2
Rybę obrać ze skóry i pokroić na grube paski.
Krok 2 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
3
Gdy warzywa będą już miękkie dodać rybę i gotować jeszcze 8 minut.
Krok 3 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
4
Całość przecedzić, rybę ułożyć na półmisku i posypać gotowanymi warzywami. Żelatynę dodać do gorącego wywaru i mieszać do rozpuszczenia.
Krok 4 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto
5
Gdy wywar wystygnie wylać go na półmisek z rybą i pozostawić do stężenia.
Krok 5 - Pstrąg tęczowy w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kogut 16.03.2023 15:31
Ale numer. W tytule jest pstrąg tęczowy a w zakupach pstrąg łososiowy.
Doradca Smaku 20.03.2023 11:22
Wygląda na to, że nie ta rybka przypłynęła do składników co miała. Dzięki za czujność. Poprawiłem by wszystko się zgadzało!
sezamek 13.03.2016 16:13
Pyszna galareta
gusia1000 08.03.2016 14:50
Dobra ryba.
Marta Ryżek-Kalkowska 05.03.2016 19:58
SMAKOWITA RYBKA
Czyki 05.03.2016 18:33
Bardzo smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak