Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
koperek 1/3 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sos worcestershire 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony

Pstrągi umyć, osuszyć, natrzeć soląi pieprzem. Skropić sokiemz cytryny oraz sosem worcester. Do środka włożyć koperek, szczelnie zawinąć w folię i odstawić na chwilę do lodówki. Następnie do środka włożyc masło. Piec w piekarniku lub na grillu około 20-25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.09.2015 19:51
pyszny :-)
agaK. 09.09.2015 18:46
Rybnie na doradcy się zrobiło, fajny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak