Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na masełku z sosem koperkowo-miętowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
śmietana 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
świeża mięta
koperek
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na masełku z sosem koperkowo-miętowym

Dwa filety z pstrąga myjemy i osuszamy . Solimy do smaku i smażymy na masełku . Robimy sos . Koperek i mięte świeżą siekamy i miksujemy blenderem z śmietana i jogurtem . Doprawiamy sola i sokiem z limonki . Sos chłodzimy . Zimnym sosem polewamy ciepłego pstrąga .Podajemy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 02.10.2012 17:08
pysznosi
EWI 02.10.2012 08:53
mniam
iwa643 02.10.2012 06:42
Polecam bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak