Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy z salsą z mango i granatu

5.0
(48)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Połączenie ryby z owocami jest naprawdę fajną opcją.

Składniki:

Składniki:

pstrąg łososiowy 2 filety
mango 1 sztuka
granat 0.5 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 0.5 pęczka
oliwa extra virgin 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z salsą z mango i granatu

Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce w środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią filety (najpierw od strony skóry) i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Moje filety były bardzo niskie, więc nie było potrzeby smażenia ich dłużej. Usmażone ryby posypujemy salsą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak