Pstrąg łososiowy z salsą z mango i granatu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Połączenie ryby z owocami jest naprawdę fajną opcją.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pstrąg łososiowy

    2 filety
  • mango

    1 sztuka
  • granat

    0.5 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • oliwa extra virgin

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce w środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią filety (najpierw od strony skóry) i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony. Moje filety były bardzo niskie, więc nie było potrzeby smażenia ich dłużej. Usmażone ryby posypujemy salsą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat