Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy pieczony z czosnkiem i imbirem.

5.0
(59)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
imbir 1-2 cm
sos sojowy 1 łyżka
pstrąg 1/2 filet
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy pieczony z czosnkiem i imbirem.

1.Filet nacinamy w poprzek tak, by powstały pasy o szerokości ok 2 cm. Uważamy aby nie przeciąć skóry!
2. Rybę należy skropić sokiem z cytryny oraz ok. 1 łyżką sosu sojowego.
3. W nacięcia wkładamy pokrojony w plasterki czosnek oraz imbir(ten lepiej w paseczki l lepiej się układa).
4. Całość pieprzymy.
5. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, nakładamy rybę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 minut.

Do ryby możemy dodać warzywa(u mnie akurat z mrożonki), wtedy otrzymujemy całe gotowe danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 06.01.2014 17:24
Rybka prezentuje się wyjątkowo smacznie!
mysza75 14.11.2013 17:43
pysznie wygląda twoja rybka, moje smaki :-)
Renata22 10.11.2013 21:14
piszę się na taki obiad;)
Klausia 02.09.2013 22:35
też tak robię pstrąga :)
Aannkaa82 08.08.2013 21:33
Uwielbiam rybki, koniecznie muszę wypróbować Twój przepis :)
Smaczna_B 01.07.2013 18:44
wspaniale danie!
halina17 22.06.2013 17:35
Smaczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak