Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg i brzuszki dorsza pieczone...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 średni
dorsz 6 sztuk/brzuszki dorsza
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 opakowania
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba
cebula 1 większa
olej rzepakowy - ile potrzeba/chili

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg i brzuszki dorsza pieczone...

z pstrąga odciąć ogon, płetwy, brzuszki dorsza i pstrąga opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć ryby dobrze przyprawami z każdej strony, brzuszki dorsza zawinąć w rulony

forma z papierem do pieczenia, w formie ułożyć ryby, rozsypać cebulę, skropić olejem rzepakowym chili i piec w 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podać z czym się lubi - ryby smakują i na ciepło i na zimno do pieczywa z masłem............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak