Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg faszerowany pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
Koperek suszony Prymat do smaku
oliwa do smaku
sok z cytryny do smaku
pieczarki 20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg faszerowany pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pstrągi wypatroszyć, jeśli ktoś woli odciąć ogony i głowy, dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, kucharkiem, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym koprem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Pstrąg faszerowany pieczarkami foto
2
W tym czasie obrać pieczarki, posiekać je, udusić na łyżce oliwy, przyprawić pieprzem i kucharkiem. Uduszonymi pieczarkami wypełnić pstrągi.
Krok 2 - Pstrąg faszerowany pieczarkami foto
3
Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, folię wysmarować oliwą. Na folii ułożyć ryby.
Krok 3 - Pstrąg faszerowany pieczarkami foto
4
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć pstrągi. Piec około 30-45 minut w zależności od wielości ryb.
Krok 4 - Pstrąg faszerowany pieczarkami foto
5
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Pstrąg faszerowany pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.12.2013 17:27
świetna ryba!
IlonaAlbertos 07.07.2013 21:45
Takiego nigdy nie robiłam. Ciekawe jak smakuje.
adelajda 07.07.2013 06:55
ciekawy przepis !
mirosława4 24.04.2013 22:44
smaczna i zdrowa rybka
romanrafal
romanrafal 04.02.2013 17:55
smaczna
Motorek 05.01.2013 10:19
bardzo smaczna rybka
mela25 04.01.2013 12:25
pyszna rybka
Krystyna32 04.01.2013 07:25
pycha
Iwusia 02.01.2013 23:38
bardzo fajny i smaczny przepisik
Wiesława1 01.01.2013 19:38
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak