Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg duszony na maśle klarowanym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 400 g
masło klarowane 80 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg duszony na maśle klarowanym

Fileta z pstrąga umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Posypać pieprzem cytrynowym , ziołowym i przyprawą do ryb.
Zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki aby ryba się zamarynowała .Wyjąć z lodówki , rozgrzać masło na patelni ułożyć rybę poporcjowaną i dusić po 3-4 min z każdej strony. Gotową skropić sokiem z cytryny. Podawać z sałatką lub z ziemniakami do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2016 08:44
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak