Pstrąg duszony na maśle klarowanym

Pstrąg duszony na maśle klarowanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z pstrąga

    400 g
  • masło klarowane

    80 g
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z pstrąga umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.
Posypać pieprzem cytrynowym , ziołowym i przyprawą do ryb.
Zawinąć w folię i odłożyć na 1 godzinę do lodówki aby ryba się zamarynowała .Wyjąć z lodówki , rozgrzać masło na patelni ułożyć rybę poporcjowaną i dusić po 3-4 min z każdej strony. Gotową skropić sokiem z cytryny. Podawać z sałatką lub z ziemniakami do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 21.01.2016 08:44
smaczne danie obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat