Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg duszony na maśle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 200 g
masło klarowane 3-4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg duszony na maśle

Fileta z pstrąga myjemy ,osuszamy. Posypujemy przyprawą do ryb ,pieprzem cytrynowym i czarnym ,solą. Odkładamy do lodówki na 1 godzinę aby się zamarynowała ryba. Na patelni roztapiamy masło klarowane i przekładamy rybę , dusimy z obu stron do 8 minut. Podajemy do obiadu z sałatką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak