Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pstrąg łososiowy
300 g -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Pieprz biały mielony Prymat
1 szczypta -
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
sok z cytryny
1 łyżka -
oliwa
1/2 łyżki -
ziemniaki
300 g
Przepis i sposób przygotowania Pstąg łososiowy z ziemniakami na parze
Ziemniaki obrać i opłukać , pokroić w kostkę .Włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować około 10minut . Wyjąć rybę z lodówki i dołożyć do ziemniaków i gotować na parze około 10 minut razem . Podawać rybę z ziemniakami gotowanymi na parze bez soli z dodatkiem dowolnej sałatki
Komentarze (9)