Pstąg łososiowy z ziemniakami na parze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg łososiowy

    300 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    1/2 łyżki
  • ziemniaki

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga łososiowego fileta podzielić na porcje. Umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .Polać oliwą z oliwek ,posypać pieprzem czarnym ,białym i cytrynowym . Skropić sokiem z cytryny i włożyć do lodówki na 30 minut .
Ziemniaki obrać i opłukać , pokroić w kostkę .Włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować około 10minut . Wyjąć rybę z lodówki i dołożyć do ziemniaków i gotować na parze około 10 minut razem . Podawać rybę z ziemniakami gotowanymi na parze bez soli z dodatkiem dowolnej sałatki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 07.05.2017 19:19
super przepyszne
Kardamonovy 05.04.2017 09:24
Przepiękny skład. Jadłabym :).
Bożena Matuszczyk 01.04.2017 08:23
Smaczne i kuszące danie;)
Marta1986 18.03.2017 15:07
pyszne mniam
Janina 18.03.2017 14:51
Smaczna rybka;))
AZgotuj 18.03.2017 10:56
uwielbiam lekkie dania. Pyszna ryba!!!:)
olkaaa 18.03.2017 10:09
muszę zrobić
mirosława4 18.03.2017 08:36
smaczna rybka
w mojej kuchni 18.03.2017 00:23
dobre lekkie danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat