Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 6 plastrów
boczek 6 plastrów
ogórki konserwowe 6 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z oscypkiem

Na patelnię wlewamy dwie łyżki oleju i obsmażamy plastry boczku /parzony lub wędzony/. Boczek zdejmujemy i na tym samym tłuszczu przysmażamy z obu stron na złoty kolor plastry oscypka. Ogórki kroimy na 4-8 słupków. Na każdym kawałku oscypka układamy pokrojonego ogórka zawiniętego w plaster boczku. Smak możemy wzbogacić dodatkowo marynowanymi wiśniami lub borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.03.2013 00:18
bardzo ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak