Przystawka z kaszanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • kaszanka

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej rzepakowy

    1 łyżeczka
  • papryka marynowana

  • przyprawa kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy . Kaszankę kroimy ściągamy osłonkę . Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy kaszankę ,podsmażamy doprawiamy pieprzem . Podajemy gorącą kaszę z kaszanką .Ozdabiamy papryką marynowaną

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 19.08.2012 01:23
super
agaK. 18.08.2012 17:17
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat