Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z jajkami i kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuka
kapary 1 słoik
papryka czerwona 1/2 sztuka
bazylia 1/2 pęczek
majonez 7 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z jajkami i kaparami

Jajka gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie oczyszczamy paprykę i kroimy ją w bardzo cienkie paski, a świeżą bazylię bardzo drobno siekamy.
Gdy jajka już będą gotowe, obieramy je i studzimy. Następnie każde z nich przecinamy na pół. Każdą połówkę smarujemy łyżeczką majonezu, a następnie układamy paprykę, kapary i posypujemy bazylią.
Każde jajko doprawiamy solą i pieprzem.
Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 23.01.2015 12:48
kolorowe jajeczka
halina17 25.11.2014 19:43
Apetycznie wygląda.
gosia1988 25.11.2014 18:48
na pewno smaczne
IZABELA29 25.11.2014 17:45
fajnie wygląda
Renataj 25.11.2014 17:43
Niby zwykłe jajka a jednak niezwykłe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak