Przystawka z grillowanych gruszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt
  • ser capreggio

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • sos balsamiczny

  • ocet balsamiczny

  • cukier

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę myjemy i kroimy w plastry. Grillujemy je na patelni grillowej. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Kropimy octem balsamicznym i dodajemy odrobinę cukru i soli dla przełamania smaku. Mieszamy i odstawiamy na chwilę . Ser kroimy w kawałki i układamy na grillowanych gruszkach. Dodajemy cebulę. Całość polewamy dekoracyjnie sosem balsamicznym. Podajemy doprawione pieprzem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 12.12.2014 13:44
pięknie wygląda
Ania321 25.09.2013 14:02
pyszności :)
ana1 25.09.2013 11:38
bardzo fajne
Sylwia26 25.09.2013 10:20
ślinka leci :)
Mati13 25.09.2013 09:36
ładnie wygląda, ale to połączenie troche mi nie przypadło do gustu
dodi 25.09.2013 09:14
smacznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat