Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z grillowanych gruszek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
ser capreggio 1 szt
cebula czerwona 2 szt
sos balsamiczny
ocet balsamiczny
cukier
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z grillowanych gruszek

Gruszkę myjemy i kroimy w plastry. Grillujemy je na patelni grillowej. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Kropimy octem balsamicznym i dodajemy odrobinę cukru i soli dla przełamania smaku. Mieszamy i odstawiamy na chwilę . Ser kroimy w kawałki i układamy na grillowanych gruszkach. Dodajemy cebulę. Całość polewamy dekoracyjnie sosem balsamicznym. Podajemy doprawione pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.12.2014 13:44
pięknie wygląda
Ania321 25.09.2013 14:02
pyszności :)
ana1 25.09.2013 11:38
bardzo fajne
Sylwia26 25.09.2013 10:20
ślinka leci :)
Mati13 25.09.2013 09:36
ładnie wygląda, ale to połączenie troche mi nie przypadło do gustu
dodi 25.09.2013 09:14
smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak