Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka jajeczno- bazyliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka
bazylia 1/2 pęczek
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka jajeczno- bazyliowa

Jajka gotujemy w sposób tradycyjny na twardo. Gdy będą już gotowe studzimy i obieramy ze skorupek i kroimy w średniej wielkości kostkę. Tak przygotowane jajka dodajemy do miski. Następnie dołączamy do nich ogórki konserwowe pokrojone w małą kostkę i bardzo drobno posiekaną cebulę. Składniki posypujemy drobno posiekaną świeżą bazylię, doprawiamy solą i pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 22.09.2014 16:21
na pewno smaczne;)
Futka 04.09.2014 13:38
Świetny pomysł! Pychotki :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak