przysmak zbujnika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

  • sól

  • czosnek

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i boczek pociąć w cienkie paski.0,5kg mięsa 0,5kg boczku.zapeklować w 3łyżki soli 10ząbków czosnku pieprz 2dk majeranek i gorczyca według uznania czosnek najlepiej przetrzeć na tarce,wszystko razem wymieszać włożyć do siatki na szynki na wędliny dobrze ścisnąć i odstawić na4-5 dni w chłodne miejsce wędzić na małym ogniu 4-5h odstawić w chłodne miejsce do stężenia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat