Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przysmak zbujnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
sól
czosnek
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: przysmak zbujnika

Mięso i boczek pociąć w cienkie paski.0,5kg mięsa 0,5kg boczku.zapeklować w 3łyżki soli 10ząbków czosnku pieprz 2dk majeranek i gorczyca według uznania czosnek najlepiej przetrzeć na tarce,wszystko razem wymieszać włożyć do siatki na szynki na wędliny dobrze ścisnąć i odstawić na4-5 dni w chłodne miejsce wędzić na małym ogniu 4-5h odstawić w chłodne miejsce do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak