Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na Sauce Gribiche.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musztarda dijon 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
olej z pestek winogron 250 ml
korniszony 3 szt
kapary całe Smak 2 łyżki
cebula 1 szt
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na Sauce Gribiche.

Jajka obrać i białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z musztardą ,solą i pieprzem. Powoli wlewać olej ciągle miksując do uzyskania gęstego sosu. Następnie dodać ocet ,posiekane białka, korniszony ,kapary ) i estragon. Podawać do zimnych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 28.12.2013 15:05
Lubię takie sosy.Podobny do naszego tatarskiego.
treonina 28.12.2013 13:23
jestem bardzo ciekawa jak to smakuje
Noruas 28.12.2013 12:37
ciekawy pomysl
norweska20 28.12.2013 11:22
coś nowego dla mnie pycha
pawel123 28.12.2013 10:39
bardzo smacznie wygląda
krystyna330 28.12.2013 10:37
ale pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak