Przepis na ciasto do pizyy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżeczki
  • mąka

    60 dag
  • woda

    2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 09.03.2012 13:59
dobry
LuKaSz4761 19.12.2011 09:02
rewelka
mic 29.11.2011 11:53
oczywiscie mąka 1 raz 60 dag, bo chyba zamiast drozdzy wpisałem dwa razy mąke:)
mic 29.11.2011 11:52
nie zamiesciło mi drozdzy-4 dag

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat