Przepis na ciasto do pizyy

mic

Przepis na ciasto do pizyy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżeczki
  • mąka

    60 dag
  • woda

    2 (ciepła)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis na ciasto do pizyy

Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Ania67 09.03.2012 13:59
dobry
LuKaSz4761 19.12.2011 09:02
rewelka
mic 29.11.2011 11:53
oczywiscie mąka 1 raz 60 dag, bo chyba zamiast drozdzy wpisałem dwa razy mąke:)
mic 29.11.2011 11:52
nie zamiesciło mi drozdzy-4 dag

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat