Przepiórki w bekonie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przepiórki

    4 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • jałowiec

    3-4 szt
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    1 szkl
  • boczek

    40 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maslo zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i trochę soli, a nastepnie nadziać umytę przepiórki. Owinąć plastrami boczku, i włożyć na rozgrzany tłuszcz w naczyniu żaroodpornym. zapiekać w 170 stopniach. W rondelku, zmieszac wino, sokz cytryny i jalowiec, pogotować chwilę. Podlać mięso i piec ok. 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat