Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórki w bekonie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przepiórki 4 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
jałowiec 3-4 szt
sok z cytryny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 szkl
boczek 40 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórki w bekonie

Maslo zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i trochę soli, a nastepnie nadziać umytę przepiórki. Owinąć plastrami boczku, i włożyć na rozgrzany tłuszcz w naczyniu żaroodpornym. zapiekać w 170 stopniach. W rondelku, zmieszac wino, sokz cytryny i jalowiec, pogotować chwilę. Podlać mięso i piec ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak