Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany sernik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 10 dag
smalec 10 dag
jaja 4 szt
cukier puder 1 szkl
mąka pszenna 4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa z sera

ser biały 1 kg
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 15 dag
jajko 3 szt
cukier 1,5 szkl
mleko 0,5 szkl
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany sernik

Ciasto:
Cukier utrzeć z żółtkami. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Następnie włożyć je do lodówki na pół godziny. Podzielić na trzy części i upiec trzy placki na foremkach 25/36, w 180 stopniach do 20 minut każdy.
Masa z sera:
Zmielony ser gotujemy wraz z margaryną, jajkami, cukrami. Do gorącej masy wlewamy budyń rozmieszany w mleku. Gotujemy chwilę i gorącym przekładamy placki. Wierzch ciasta dekorujemy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.11.2015 08:53
uwielbiam takie!!!
Aga-25 15.11.2015 08:52
bardzo dobry sernik
Ewa Wojtaszko 04.11.2015 17:02
świetny sernik,musi być smaczny
w mojej kuchni 04.11.2015 14:50
pyszne słodkości na deserek..
Hanna5 04.11.2015 13:57
Smakowicie ten sernik wygląda.
IZABELA29 04.11.2015 09:00
świetny serniczek
IKrakowianka 03.11.2015 20:13
świetny serniczek
halina17 03.11.2015 19:46
Dobry sernik.
Madzai 03.11.2015 19:32
Super pomysł
Mama niejadka 03.11.2015 19:22
Pyszny serniczek
MałaMi89 03.11.2015 18:27
Pojadłabym.. :)
gosia1988 03.11.2015 18:19
smakowicie wygląda
Anna169Hosz 03.11.2015 16:44
Lubię serniki gotowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak