Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany andrut

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa

budyń
masło 20 dkg
spirytus 10 ml
żółtko jajek

Dodatkowo

dżem 1 słoik
delicje 20 dkg
galaretka agrestowa
andrut 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany andrut

Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu chłodzimy. Masło ucieramy z żółtkiem. Dalej ucierając dodajemy zimny budyń. Na koniec spirytus.

Galaretkę robimy w/g przepisu. Twardą kroimy w kostkę.

Na andrut dajemy połowę dżemu agrestowego i połowę masy. Na masie układamy delicje i galaretkę. Rozkładamy pozostałą masę. Na wafla dajemy pozostały dżem i nakładamy na masę. Dajemy na 2 godziny do lodówki, aby masa stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.04.2015 23:41
pyszne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak