Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec sałatkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
ketchup
jajko 4 sztuki
majonez
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec sałatkowy

Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą. Jajka ugotować na twardo pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Świeżą paprykę pokroić w kostkę, podsypać lekko solą, żeby puściła wodę i dopiero dodawać do sałatki (zabieg potrzebny, żeby sałatka na drugi dzień nie podeszła wodą).

W salaterce układamy po kolei:

fasola
warstwa ketchupu
jaja
warstwa majonezu
kukurydza
ketchup
posypać dla dekoracji papryką

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.11.2012 13:39
Pyszna i kolorowa :)
Iiiiii 18.10.2012 08:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak