Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec biszkoptowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 5 szt
cukier 120 g
mąka pszenna 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej rzepakowy 5 łyżek
kakao 2 łyzki

Masa

mleko 2 szklanki
kasza manna 7 łyżek
cukier 1 szklanka
margaryna 200 g

Dodatkowo

dżem porzeczkowy
biszkopty okrągłe
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec biszkoptowy

Biszkopt:
Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką i kakao wymieszana z proszkiem do pieczenia .Piec ok.30 min. W 180C przez 25-30 min. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki.
Masa:
Mleko zagotowujemy z cukrem następnie wsypujemy kaszę - mieszamy ,chwilę gotujemy.Studzimy.
Margarynę ubijamy do białości dalej ubijając dodajemy po łyżce przestudzoną kaszę i ubijamy aż składniki się połączą .
Pierwszy placek biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym układamy biszkopciki na nie wykładamy masę i przykrywamy drugim plackiem biszkoptu. Wierzch polewamy polewa czekoladową. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.02.2015 09:43
fajne ciasto
ania2610 02.02.2015 18:05
smaczne ciacho!
Zdzisław 02.02.2015 16:38
takie słodkości lubię
Habibi 02.02.2015 15:42
ładnie wygląda i pewnie smakuje pysznie :)
agnieszka214 02.02.2015 13:06
apetyczne ciacho
Franciszek 02.02.2015 12:37
Pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak