Przepis i sposób przygotowania na: Przekąski naleśnikowe z wędzonym łososiem
PRZYGOTOWANIE:
Do miksera wlewamy maślankę, mleko, wodę mineralną i olej, dodajemy mąkę, jajka, szczyptę soli oraz 1 łyżkę cukru pudru. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia i napowietrzenia, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej.
* przed pierwszą partią smażenia wysmarujmy patelnię olejem
Do serka twarogowego dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól oraz pieprz i smarujemy nim naleśniki. Na serek nakładamy kawałki łososia, pokrojony w kostkę ogórek oraz posiekany koperek. Naleśniki zawijamy i kroimy na mniejsze porcje.
Całość podajemy z plasterkami cytryny. Przekąskę możemy podawać na zimno lub ciepło.
Życzę smacznego! :)