Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska z ciasta francuskiego i parówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 4 sztuki
ser żółty 6 plastrów
keczup pikantny do smaku
jaja 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska z ciasta francuskiego i parówek

Przepyszna i szybka przekąska smakująca równie dobrze na ciepło i na zimno :)

Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na cztery części.
Na każdej z części układamy ser żółty.
Następnie parówki i keczup.
Zawijamy (rolujemy) każdy kawałek.
Dzielimy na małe części tak aby maksymalnie były na dwa kęsy ;)
Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy ok 30 - 40 minut (w zależności jaki kolor chcemy uzyskać) w temp podanej na opakowaniu ciasta

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 06.01.2013 11:22
bardzo szybka i efektowna przekąska
Kuchareczka2 06.01.2013 11:06
bardzo lubię
KasiaK90 06.01.2013 11:02
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak