Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska na francuskim z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
kiełbasa podwawelska 1 laska
pasta Harissa 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pesto czerwone 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska na francuskim z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, dość obficie smarujemy pesto z suszonych pomidorów, oraz pastą harissa Kiełbasę podwawelską kroimy na plastry niezbyt grube, następnie układamy je na cieście posmarowanym sosem i pastą.
Krok 1 - Przekąska na francuskim z kiełbasą foto
2
Ciasto kroimy na małe kwadraciki, które z kolei umieszczamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, całość posypujemy ziołami prowansalskimi,
Krok 2 - Przekąska na francuskim z kiełbasą foto
3
Tak przygotowane przekąski pieczemy przez 18 - 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Krok 3 - Przekąska na francuskim z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 12.07.2013 21:56
hmmm poezja
Konczi 02.12.2012 18:17
Polecam szybkie przekąseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak