Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przegrzebki z musem kolendrowo - pietruszkowym i chipsem z parmezanu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przegrzebki 6 szt
olej rzepaowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki
natka kolendry
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1 łyżka
parmezan starty 20 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki z musem kolendrowo - pietruszkowym i chipsem z parmezanu

Przegrzebki
Rozgrzej na patelni olej włóż przegrzebki – smaż (bez przykrycia) najwyżej 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i skrop delikatnie sokiem z cytryny.
Mus kolendrowo – pietruszkowy
Zblenduj: liście pietruszki, kolendry, czosnek, sok z cytryny, ocet winny i przyprawy. Zblendowany mus przetrzyj przez sitko.
Chips z parmezanu
Rozgrzej małą patelnię i połóż na niej kawałek papieru do pieczenia. Następnie wsyp parmezan kształtując koło. Przykryj górę chipsa kolejnym kawałkiem papieru do pieczenia – dociśnij. Po ok. 2 minutach przewróć chipsa na drugą stronę i podsmaż jeszcze chwilkę. Poczekaj, aż wystygnie, wtedy dopiero ściągnij do z papieru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 27.02.2017 11:02
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak