Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki z musem kolendrowo - pietruszkowym i chipsem z parmezanu
Rozgrzej na patelni olej włóż przegrzebki – smaż (bez przykrycia) najwyżej 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i skrop delikatnie sokiem z cytryny.
Mus kolendrowo – pietruszkowy
Zblenduj: liście pietruszki, kolendry, czosnek, sok z cytryny, ocet winny i przyprawy. Zblendowany mus przetrzyj przez sitko.
Chips z parmezanu
Rozgrzej małą patelnię i połóż na niej kawałek papieru do pieczenia. Następnie wsyp parmezan kształtując koło. Przykryj górę chipsa kolejnym kawałkiem papieru do pieczenia – dociśnij. Po ok. 2 minutach przewróć chipsa na drugą stronę i podsmaż jeszcze chwilkę. Poczekaj, aż wystygnie, wtedy dopiero ściągnij do z papieru