Przecier pomidorowy z bazylia i czosnkiem

Przecier pomidorowy z bazylia i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    10 sztuk
  • czosnek

    3 zabki
  • bazylia

    1 łyzeczka
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przecier pomidorowy z bazylia i czosnkiem

pomidory sparzamy a następnie polewamy zimna wodą. Zdejmujemy skóre, wydrążamy pestki. kroimy pomidory w kostkę. Na oleju smażymy pomidory, dodajemy zmiazdżony czosnek. dusimy aż powstanie papka , doprawiamy bazylia i pieprzem ,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat