Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

1. Pomidory myjemy i kroimy w mniejszą kostkę. Aby szybciej zrobił się przecier możemy obrać ze skórki.

2. Całość wkładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody tak aby się nie przypaliły do garnka. Gotujemy tak długo aż zrobi się miazga. Dodajemy sól.

3. Przecieramy przez sitko tak by oddzielić sok od pestek i skórek. Możemy jeszcze chwilę pogotować aby więcej wody odparowało.

4. Całość wlewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15-20minut.

Przecier idealnie nadaję się do sosów oraz zup.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 11.02.2013 09:07
fajny domowy :)
Wafelek2601 15.12.2012 09:41
Super jest taki domowy przecier
berys18 07.12.2012 17:15
idealny na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak