Przecier ogórkowy na zupę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 pęczki koperku zielonego

  • 2 łyzki soli

  • czosnek ząbki ,po ząbku do każdego słoiczka

  • ogórek

    5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki trzemy na grubych oczkach {ze skórką }
Koperek siekamy
sypiemy solą
Wszystko mieszamy.

Do każdego słoiczka wrzucamy przekrojony ząbek czosnku.
Dodajemy przecier- nie do pełna.
Sok , który wytrącił się z masy też dodajemy do każdego słoiczka.
Słoiki zakręcamy.
Nie pasteryzujemy !
Od razu wynosimy w ciemne miejsce.
Z podanych składników wyszło 24 słoiczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcepanowy kącik 07.01.2017 17:11
Dodam jeszcze zdanie odnośnie przepisu.Ogórków powinno być 5 kilogramów. Bardzo szkoda, że nie ma opcji edytowania przepisu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat