Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ogórkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 1 kilogram
koperek 2 kwiaty
sól do smaku 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ogórkowy

Ogórki gruntowe umyć i obrać.
Kwiaty kopru umyć.
Ogórki zetrzeć na tarce na grubym oczku- nieodsączać.
Do wyparzonych wcześniej słoików przełożyć starte ogórki zostawiając trochę miejsca w słoiku na koper.
Na wierzch dodać po pół łyżeczki soli i kawałek kwaitu kopru.
Słoiki mocno zakręcić i odtswaić na około 4 tygodnie.
Znakiem że przecier jest już gotowy jest zmiana koloru ogórków i lekko białawy osad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 24.01.2016 09:20
Moja babcia kiedyś takie przeciery robiła :)
irenka 23.01.2016 18:31
super przecier
gusia1000 23.01.2016 15:17
Warto mieć taki.
Marta Ryżek-Kalkowska 23.01.2016 14:57
fajny taki przecier.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak