Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalskie ciasteczka z serem żółtym

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kruche ciasteczka. Na przekąskę idealne. Polane ketchupem smakują najlepiej.

Składniki:

Ciasteczka:

mąka tortowa 1 szklanka
sól 0.25 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
margaryna 10 dag
żółtko jajek 1 sztuka
ser żółty 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalskie ciasteczka z serem żółtym

1. Ciasto: mąkę, sól i zioła dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

2. Pieczenie: Ciasteczka pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

3. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Nakładamy po porcji sera na upieczone ciasteczka i wstawiamy do piekarnika, aby ser się stopił.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.01.2019 20:00
Ciekawy przepis : )
Babeczka35 28.01.2019 14:24
Idealne do pochrupania na przekąskę :)
Basiliana 28.01.2019 12:16
Świetny pomysł na domowe krakersy:)
Bożena Matuszczyk 28.01.2019 10:12
Ciekawe i kuszące ciasteczka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak