Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z anyżem

5.0
(17)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na kruche ciasteczka anyżowe.

Składniki:

mąka 120 gramów
cukier 120 gramów
anyż 1 łyżeczka
żółtko jajek 4 sztuki
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z anyżem

1. Mąkę, cukier, jaja oraz żółtka utrzeć i wymieszać w misce przez 30 minut. Pod koniec mieszania dodać mielony anyż.

2. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3-4 mm i wykrawać w dowolne kształty.

3. Przełożyć ciastka na blachę wyłożoną papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec kilka minut.

4. Ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak