Ciasteczka z anyżem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przepis na kruche ciasteczka anyżowe.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    120 gramów
  • cukier

    120 gramów
  • anyż

    1 łyżeczka
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • jaja

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mąkę, cukier, jaja oraz żółtka utrzeć i wymieszać w misce przez 30 minut. Pod koniec mieszania dodać mielony anyż.

2. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 3-4 mm i wykrawać w dowolne kształty.

3. Przełożyć ciastka na blachę wyłożoną papierem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec kilka minut.

4. Ciastka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat