Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska pizza z cebulą
Kroki postępowania
Drożdże i cukier rozpuścić w ciepłej wodzie. Do misy robota wsypać mąkę, sól, dodać ugniecione ziemniaki i oliwę. Wlać rozczyn, zagnieść jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę.
![Krok 1 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula1-2.jpg)
Cebule obrać, pokroić w piórka. Wrzucić na rozgrzany olej. Zeszklić, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości. Dodać masło, sól, pieprz i zioła. Wymieszać. Przestudzić.
![Krok 2 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula2-2.jpg)
Ciasto podzielić na 4, rozwałkować na kształt koła, ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
![Krok 3 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula3-2.jpg)
Na każde koło nałożyć farsz cebulowy,
![Krok 4 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula4-2.jpg)
![Krok 5 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula5-2.jpg)
![Krok 6 - Prowansalska pizza z cebulą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/prowansalska-pizza-z-cebula6-2.jpg)