Przepis i sposób przygotowania na: Proste ciasto ucierane z zatopionymi truskawkami i szybkimi kremami - budyniowym i serkowym
Masa serkowa- Składniki kremu ucieramy na gładką masę.
Masa waniliowa- 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąki oraz żółtka. Do gotującego się mleka przelewamy masę mączno-jajeczną. Cały czas mieszamy- najlepiej miotełką na małym ogniu, aż powstanie nam gładki, gęsty budyń. Budyń studzimy. Masło dokładnie ucieramy. Do utartego masła dodajemy partiami przestudzony budyń. Dodajemy ekstrakt waniliowy - dobrze mieszamy.
Na wystudzonym cieście układamy naprzemiennie obok siebie łyżkę masy serkowej i łyżkę masy budyniowej. Całość delikatnie wygładzamy i posypujemy ulubioną lekko posiekaną czekoladą. Ciasto podajemy schłodzone. Smacznego!