Prosta surówka z kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Łatwa w przygotowaniu.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    300 gramów
  • marchew

    1 sztuka
  • cukier palmowy

    1 łyżeczka
  • olej z pestek winogron

    4 łyżki
  • woda

    2 łyżki
  • ocet ryżowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy.
Marchew ścieramy na tarce, na wiórki.
Cukier, olej, ocet i wodę łączymy, mieszamy z warzywami, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Odstawiamy aby wszystkie składniki się „przegryzły”.
Przed podaniem ponownie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 19.02.2019 09:52
Prosta, ale za to bardzo smaczna : )
Bożena Matuszczyk 19.02.2019 09:46
Prosta ,szybka ale jaka smaczna surówka.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat