Prosta surówka obiadowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • marchew

    2 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • cytryna

    1/2 sztuka
  • olej lniany

    2 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, przecinamy na pół i siekamy w cienkie pół talarki. Cytrynę przecinamy na pół i wyciskamy z niej sok. Polewamy nim oraz olejem lnianym wszystkie składniki. Na koniec doprawiamy solą ziołową i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana1 06.10.2013 15:35
bardzo lubię takie surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat