prosię z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    plaster
  • pietruszka

    2 szt
  • prosię

    1 kg
  • nac selera

    trochę
  • chrzan starty

    troche
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniak

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • ostra musztarda

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, sparzyć, odcedzić. Razem z obranymi warzywami, cebulą, czosnkiem, ziemniakiem, solą i pieprzem gotować w dużej ilości wody do miękkości. Wyjąć mięso, a gdy ocieknie, włożyć do salaterki, przybrać warzywami; zalać wywarem i obficie posypać chrzanem. Podawać z musztardą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 10.12.2011 14:22
co to znaczy \"1 kg prosię\" - jedno całe ważące tyle (to chyba jeszcze nie narodzone!) czy kawałek tuszy?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat