Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Propozycja śniadaniowa z musem bananowym i płatkami migdałowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 1 szklanka
płatki owsiane 1\3 szklanki
otręby 2 łyżki
siemię lniane 1 łyżka
banan 1 sztuka
płatki migdałowe 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Propozycja śniadaniowa z musem bananowym i płatkami migdałowymi

W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy płatki owsiane, otręby i siemię lniane. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż płatki wchłoną całe mleko- mieszając co jakiś czas. Banan kroimy na plastry i blenderem miksujemy na pulchną piankę. Owsiankę przekładamy do miseczki, która wcześniej przelaliśmy zimna wodą- mocno dociskamy i odwracamy przykładając talerz. Następnie polewamy musem bananowym i obsypujemy płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.06.2014 19:35
oryginalny pomysł na śniadanie
Edith85 05.06.2014 12:46
fajne śniadanko :)
Olga_SK 05.06.2014 10:25
Śniadanie pełne energii :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak