Precelki waniliowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    1 szkl
  • masło

    8 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
  • cukier wanniliowy

    1 łyżeczka
  • żółtka

    1 szt
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, połączyć z mąką i masłem, dodać ubitą pianę z 1 białka i zagnieść ciasto. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Z ciasta formowac cienkie wałeczki, zwiać precelki, posmarować białkiem, ułożyć na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku w temp 170 stopni około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 18.02.2013 21:12
wyglądaja bardzo smacznie
IlonaAlbertos 15.12.2012 17:28
Smakowite.
gacopierz23 10.07.2012 15:04
domowe najlepsze
Renataj 13.05.2012 18:04
W sam raz do schrupania przed telewizorem
Iwusia 12.03.2012 23:04
jakie smakowite precelki
Justyna Jussstiii 15.08.2011 08:51
super pomysł
matii6 26.06.2011 17:53
śliczne,,,
Moni 05.04.2011 19:37
ale ładne, takie równiutkie :)
Iwona51 01.04.2011 15:48
śliczne i smaczne
alaaa 01.03.2011 16:12
ładnie ci wyszły

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat