Prażuchy babci Helenki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • mąka

    8 łyżek
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w wodzie, gdy zaczną się gotować dodajemy do nich mąkę i gotujemy do miękkości. Następnie wodę z ziemniaków z mąką odcedzamy. Ziemniaki tłuczemy. Gdy zauważymy, że są za suche dodajemy do nich odrobinę odlanej wcześniej wody. Następnie całość solimy i podajemy do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 13.03.2013 22:28
Interesujaca wersja ziemniaków. Jeszcze nie próbowałam. ale może kiedys sie skusze.
ben-ka 02.07.2012 00:18
a ja takich ziemniaków nigdy nie jadłam:)
katarzynka455 07.06.2012 11:42
u nas to prażoki się nazywają
Ania67 05.05.2012 08:16
pycha
fictor123 03.05.2012 12:14
mniam
Wacław 24.04.2012 10:13
pyszne danie !
smakowita 23.04.2012 16:33
jeszcze takich ziemniaczków nie próbowałam ,
Rafał10 13.04.2012 16:13
Babcie są the best ! Gotują tak prosto a tak smacznie !
[email protected] 29.03.2012 15:16
extra
eduszo 03.03.2012 11:48
Jeszcze nie miałem okazji tak jeść ziemniaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat