Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
jagody mrożone 150 g
woda 50 ml
rodzynki 40 g
cukier trzcinowy 30 g
płatki migdałowe 2 łyżki
płatki owsiane 40 g
syrop z agawy 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć, obrać, przeciąć na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne i pociąć na dość duże kawałki.
Krok 1 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto
2
Do garnka wlać wodę i wsypać jabłka. Gotować pod przykryciem aż jabłka zmiękną od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto
3
W małej miseczce wymieszać: płatki owsiane, płatki migdałowe, cynamon, syrop z agawy.
Krok 3 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto
4
Wsypać do gotujących się jabłek cukier trzcinowy i chwilę gotować aż cukier się rozpuści, wyłączyć gaz.
Krok 4 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto
5
Następnie dodać do jabłek sparzone rodzynki i mrożone jagody. Całość wymieszać.
Krok 5 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto
6
Przełożyć masę owocową do małych naczyń żaroodpornych i na wierzch dać mieszankę z płatków. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 30 minut.
Krok 6 - Prażone jabłka z jagodami i rodzynkami pod kruszonką z płatków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.04.2015 21:06
świetny deserek
iskierka.ag 15.04.2015 17:11
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak