Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki poziomkowe z rodzynkami
Kroki postępowania
Aby czekolada szybciej się rozpuściła i była bardziej lejąca dodajemy około 6 łyżek mleka. Mleko dolewamy stopniowo, wszystko zależy od rodzaju czekolady, czekolada mleczna rozpuści się z łatwością bez mleka, a im bardziej gorzka tym więcej mleka dodajemy.
Cały proces powinien trwać maksymalnie 30 minut (ale wszytko zależy od ilości wody i wielkości sprzętu jaki użyjecie do stworzenia kąpieli wodnej).
Ważne: część czekolady musimy odłożyć, aby użyć jej później do zrobienia spodu pralinek.
Gotową masę przelewamy do czekoladowych foremek i dorzucamy rodzynki.
Foremki z nadzieniem przekładamy do zamrażalki. Kiedy stężeją zalewamy pozostałą czekoladą i znów zamrażamy.
Podajemy na zimno, najlepiej przechowywać w zamrażalniku;)
SMACZNEGO !