pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro..

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    3/4 kg
  • boczek wędzony

    20 dag
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • przyprawa w płynie

    3 łyżki
  • kurki

    15 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • ziemniaki

    6 duże
  • pomidory

    3 sztuki
  • śmietana gęsta

    1 kubek
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
30 dag szponder chudy, 40 dag wołowina gulaszowa - pokroić na duże kostki, pokroić boczek wędzony na mniejsze kostki, polać przyprawą w płynie do zup i dobrze wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki
Krok 2 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
cebulę, papryczkę chilli z pestkami, czosnek pokroić, kurki sparzyć gorącą wodą na sitku
Krok 3 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
na rozgrzany olej wsypać mięso z boczkiem i podsmażać z 30 minut mieszając co jakiś czas na mniejszym ogniu
Krok 4 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
do mięsa wsypać cebulę, kurki, czosnek, papryczkę i wymieszać, dolać 1 szklankę wody, gotować z 20 minut
Krok 5 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, pomidory bez skórki i wymieszać, pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut
Krok 6 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
na koniec wlać gęstą śmietanę słodką 18%, koperek i wymieszać, gotować bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty mieszając
Krok 7 - pożywny gulasz szwajcarski z kurkami na ostro.. foto
gulasz jest bardzo pożywny, rozgrzewający i smakuje z bułką..............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gabi44 31.08.2014 21:48
Bardzo apetyczne danie.
Zdzisław 31.08.2014 19:30
dla mnie to smakołyki na obiad
fotoviderek 31.08.2014 16:26
Super apetyczne danie :)
Grazyna0211 31.08.2014 16:08
smaczne danie
mirosława4 31.08.2014 14:03
takiemu daniu chyba nikt się nie oprze , zjadłabym :)
w mojej kuchni 31.08.2014 13:06
ps....brak edycji.... DODAŁAM Z ROSOŁU UGOTOWANĄ MARCHEW- SELER- PIETRUSZKĘ NA SAM KONIEC PRZED DODANIEM ŚMIETANY...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat