Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cebula 1-2 szt
pieczarki 200 g
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Na patelni roztopić masło i wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, usmażyć.
Krok 1 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto
2
Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w plastry, przełożyć do cebuli. Doprawić do smaku kucharkiem. Smażyć ok.7 min.
Krok 2 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto
3
Do miseczki wbić jaja i je roztrzepać.
Krok 3 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto
4
Przelać jaja na patelnię i mieszać, do momentu uzyskania żądanej konsystencji.
Krok 4 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto
5
Ja nie lubię rzadkiej jajecznicy, więc u mnie to trwało ok.2-3 mi.
Krok 5 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto
6
Talerz, na którym będziemy jeść można obsypać szczypiorkiem, ale dla mnie służył on tylko do ozdoby :)
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pozostając w temacie jaj, czyli jajecznica w wersji na cebuli z pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak