Powidła domowej roboty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1/2 kg
  • cukier

    250 gr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki zalane wodą bez pestek gotujemy ok 30 minut. Od czasu do czasu należny mieszać. po zagotowaniu dodajemy cukier oraz żelatynę. Wszystko mieszamy i nakładamy do słoiczków. Pasteryzujemy ok 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 28.11.2012 11:07
nie ma nic lepszego jak powidła domowej roboty!
adelajda 03.11.2012 16:02
w żadnym sklepie się nie kupi tak dobrych jak domowe !
jozefinach 23.10.2012 09:13
Najlepsze powidła są domowej roboty.
Ada-Gaba 16.10.2012 13:43
takie najlepsze
Ewa6274879 15.10.2012 13:34
pyszne śliweczki :)
Goya 11.10.2012 18:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat