Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidełko z cukinii o smaku cytrynowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 5 kg
cukier 3 kg
Kwas cytrynowy Prymat 5 łyżek
aromat cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Powidełko z cukinii o smaku cytrynowym

Wykonanie:
Cukinię obrać, pokroić, zasypać cukrem i pozostawić na noc. Następnie smażyć, w połowie smażenia dodać kwasek cytrynowy, a na koniec aromat cytrynowy. Gdy masa ma konsystencję powidła, przełożyć do przygotowanych słoików i pasteryzować około 15 minut. Powidełko wspaniale nadaje się do pieczonych bułeczek i naleśników oraz deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 18.07.2015 09:34
ciekawy przepis
bogusia 82 17.07.2015 21:31
Super przepis:)
gosia56 17.07.2015 11:58
tylko raz zrobiłam to nie moje smaki wolę owocowe a cukinię w sałatce albo surówce;)
jola91 17.07.2015 09:47
Ale super pomysł :)
usmiech 17.07.2015 08:00
ciekawy przepis
pestka 17.07.2015 07:49
smaczna propozycja
Motorek 17.07.2015 07:34
super przepis
gosia1988 17.07.2015 07:25
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak