Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poulet Marengo

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak duży
groszek konserwowy 1 puszka
przecier pomidorowy 1 litr
czosnek 3-5 ząbków
oliwa
mąka pszenna
cukier do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Poulet Marengo

Kurczaka umyć, podzielić na porcje, posypać przyprawami, opanierować w mące i obsmażyć na rumiano.
Przełożyć do szerokiego rondla, podlać przecierem pomidorowym oraz niewielką ilością wody - dodać zioła i przyprawy - dusić prawie do miękkości.
Dodać groszek z puszki (najlepiej odcedzony), wyciśnięty czosnek, przemieszać i dusić, aż mięso będzie miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 19.11.2012 08:52
Bardzo smakowity.
pajbek 18.11.2012 22:44
Lubię takie mięsko, pycha :-)
manaika 18.11.2012 21:49
podoba mi się:)
Ola1984 18.11.2012 21:41
To musi być pyszne.
Miki 18.11.2012 21:39
ciekawe
medi 18.11.2012 21:37
Pycha:)
caffee_tea 18.11.2012 21:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak