Potrawka z soczewicy czerwonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • tandoori masala

    1/2 łyżeczka
  • warzywa mrożone

    30 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę opłukałam, a następnie ugotowałam prawie do miękka w niedużej ilości wody. Cebule, drobno pokrojone zeszkliłam na kilku łyżkach oleju. Dorzuciłam do nich mrożonkę warzywną. Po kilku minutach dodałam soczewicę. Wrzuciłam koncentrat pomidorowy, przyprawę tandoori oraz dużą szczyptę czosnku granulowanego. Podlałam wodą aby potrawa się nie przypaliła. Jeszcze chwilę pogotowałam. Na koniec sprawdziłam czy nie trzeba jeszcze dosolić. Soczewicę podałam z chlebkiem czapati

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 31.01.2014 21:28
ostatnio bardzo polubiłam soczewicę
artur7 21.01.2014 15:14
musi byc pyszne
Romanowka 21.01.2014 14:08
Pyszne i zdrowe danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat