Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z soczewicy czerwonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 20 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia
tandoori masala 1/2 łyżeczka
warzywa mrożone 30 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z soczewicy czerwonej

Soczewicę opłukałam, a następnie ugotowałam prawie do miękka w niedużej ilości wody. Cebule, drobno pokrojone zeszkliłam na kilku łyżkach oleju. Dorzuciłam do nich mrożonkę warzywną. Po kilku minutach dodałam soczewicę. Wrzuciłam koncentrat pomidorowy, przyprawę tandoori oraz dużą szczyptę czosnku granulowanego. Podlałam wodą aby potrawa się nie przypaliła. Jeszcze chwilę pogotowałam. Na koniec sprawdziłam czy nie trzeba jeszcze dosolić. Soczewicę podałam z chlebkiem czapati

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 31.01.2014 21:28
ostatnio bardzo polubiłam soczewicę
artur7 21.01.2014 15:14
musi byc pyszne
Romanowka 21.01.2014 14:08
Pyszne i zdrowe danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak